Dagen har gått i ett men åh så mycket bra som vi har fått gjort!
ValpisFreya blev badad och vi körde möbler och skräp. Morgonen inleddes med att efter mycket lång handläggningstid äntligen få besök från Länsstyrelsen! Numera ska man ansöka om tillstånd för att vara berättigad att föda upp valpar (3 eller fler kullar per år) Detsamma gäller om man har 10 hundar eller fler samt om man bedriver hundverksamhet, tex hundtrim. Man skickar in sin meritlista med referenser och en beskrivning på hundar och miljön där de bor. Morgonkaffet intogs tillsammans med en trevlig representant som strösslade med mäkta imponerade kommentarer rörande hundarnas temperament och skick. Nöjd var hon även med deras miljö (vårt hem) Trimmet fick också tummen upp så nu känns det skönt att äntligen ha det ordnat med! Sedan måste vi söka nytt den dagen vi flyttar. Men det tar vi då.

I dagarna tre har Julia och Riwa varit här! Det var jättetrevligt och mysigt att få spendera ytterligare tid med Riwa! Hon fortsätter att tilltala mig med sitt otroligt sköna sätt! Ja och Julia och ju trevlig hon med förstås haha Vi har badat och klippt Riwis så nu är hon fin inför nästa månads Danmark-turné och lite mer lättskött för matte fram tills dess. Vi har tränat lydnad i inomhushallen två dagar i rad! Mycket bra träning även om dagens pass med Riwa var lite utmanande då godisbelöning inte var ett alternativ då hon var fastande….för att vi på eftermiddagen även hann klämma in ett besök hos veterinären! Även Pingla har varit här och gästspelat! Riwa och Pingla har båda nu patella (knä) status känd och utan anmärkning och båda genomgick höft- och armbågsröntgen som såg preliminärt fina ut. Pinglan även ögonlyst UA


Jag har också hunnit med att mäta båda fodertikarnas mankhöjder och vikter. Riwa 38 cm, knappt 7 kilo Pingla 35 cm, 6,1 kg

Vi har hunnit kolla ännu lite närmare på detaljer kring vår kommande Danmarksturné där vi är 4 pers och 6 Engine-hundar anmälda till tredagars utställningar! Ska bli roligt, spännande och otroligt uttröttande haha Jag kommer få leka någon slags Edward Scissorhand då det är 5 pudlar jag ska piffa 😉

Träningen går att sammanfatta med pepp och framsteg! Hjinx gjorde en bra vittringsapportering första försöket båda dagarna i rad! En sådan seger! Jag tror jag kommit fram till en strategi för att få bak henne i position i framförallt språngmarschen. Det är det som ska till för att hela fria följet ska trilla på plats tror jag, dit där jag vill ha det! Jag ska prova nostarget mot låret. Jag använde det för många år sedan med stor framgång med mina första lydnadshundar.
Rutan funkar kanon! Provade ett skarpt tomskick idag vilket blev kanonbra! Kör med kastad boll som hon får springa mot och stanna innan hon kommer fram. Idag testade jag att låtsaskasta bollen vid uppställning och jackpot! Fjärren fin, några tramp men om jag själv gör rena skiften gör hon det med. Bara så himla fin känsla rätt igenom; vi börjar hitta tillbaka till varandra, formen och lydnaden! <3

Locki går från klarhet till klarhet. Oron är att hon icke ska klara att prestera lika bra utomhus som inomhus dock. Risken är ju rätt stor att det blir ohyggligt mkt svårare i snöslobb. Jag måste ta tag i att träna ute! Idag jobbade vi på finlir kring helt om och halter åt alla håll. Stadgan blir allt bättre och jag har börjat utmana henne mer; övertränar. Idag apporterade hon en större apport utan knot och med gallopp! Tack för den!

Tessa är ju bara underbar! Så duktig för att vara så ruggans ung! Kan apportera, gå fot rakt i olika farter med ännu skiftande position, sitta kvar och vänta, komma på inkallning rakt och över hinder. Komma med kastad boll, börjar greppa sitt under gång och ja är bara allmänt fin! Något hon är riktigt dålig på är dock att sitta bunden vid sidan och titta på när jag tränar någon annan. Såååå tråkigt enligt damen i fråga ^^ Men kan ju ge henne att jag har varit lika dålig på att träna henne i just detta.