Som en del kanske vet har jag länge drömt om att Hjinx ska få bli mamma då jag och många med mig sällan skådat en bättre hund. På så många plan. Så trevlig, balanserad, läraktig, social, klok, frisk och något alldeles extraordinärt. Hon är fantastisk med barn och andra djur, oerhört språkkunnig! Naturlig i sin vallning men min första vallhund och därför har hon absolut kunnat haft bättre träning. Men just hennes öppna och mjuka sätt har välkomnat mig som ny att lära mig vallning efter vägen tillsammans med henne! Hon gjorde ett fint VP med superlativa lovord från domaren! Jag slarvade lite i fållan men i övrigt är jag också nöjd. Vi har en mindre flock får som hon hjälper mig med. Nu äntligen verkar det ha tagit och jag kan knappt fatta det själv att drömmen äntligen är sann!

Hjinx har förutom några UVI som valp aldig varit sjuk. Hon är HD-B, ögonlyst UA samt heriditärt fri CEA.

Hjinx har LP i lydnadsklass 1,2 och 3 samt två förstapris i Eliten. Hon är uppflyttad till agility- och hoppklass 2. BPH med godkänt skott. Tränar Viltspår. Två godkända rundor i rallylydnad nybörjarklass.

Far är ”Sockan” som är född januari 2015. Import från Wiet van Dongen, Holland.
Hans stamtavla och vallprovresultat finns på vallreg:
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1393/2015
Hans veterinära status finns på hunddata: HD A, armbågar 0, ögonspeglad ua som valp och 2016 och 2017.
DNA CEA normal gm föräldrarnas status. DNA Normal för Igs nov/2016.

Sockan startade vallträning i mars 2016. Var ngt sen innan han tände till, men när träningen startade gick träningen snabbt framåt.
Han har runda flanker och naturliga stora utgångar.
Arbetar lugnt och har hela träningen varit kommandosäker.
Arbetat på mindre träningsgrupper och som mest på ca 300 djur. Bra arbetshund cool och duktig på att hålla enstaka djur, mindre flockar, ifrån större flock.
Mycket bra hämt hund med stora naturliga utgångar och fast grepp om flocken i framdrivningen.
Arbetat i hillgatherings sommaren 2017. Stabil på berget, jobbar utom synhåll och gör utgångar på över kilometern. Lätt att dirigera på avstånd.

Tävlat med placeringar i open klass (IK2) i UK.
Deltog på European Nursery Championship 2017.

Ganska stor hane på 20 kg och 57 cm mkh.
Mkt bra temperament, med och utan får. Orädd, glad och lekfull. Stabil i alla miljöer. Har tävlat lydnadsklass 1 och tränar för högre klasser.

Hans pappa har vunnit större Dubbelhämtstävling på kontinenten och finns nu i UK och har open plac där. Hans mamma är kullsyster med Karin Mattssons Derwen Roy (Norge).

Hans ägare har några unghundar efter honom som är tidiga och lovande. Videos finns på dem.