Haft en underbar morgon hos fåren! Matat dem med äpplen från trädgården och  havregrynsgröten som blev över från frukosten. Hjinx fick inleda med ett hämt och sedan fösning förbi starkt drag ut på fältet bakom hagen där vi gjorde flera delningar. Jag blev själv imponerad över hur bra det gick! Trots att det i gruppen är 20% som absolut inte går att pressa så klarar vi av att dela riktigt snyggt! Fick faktiskt med den tackan som inte är värst men ändå uppvisat fulheter ut i delningsparet en gång. Hon fick lite mer stöd i fösningen med den men annars gick det finemang det med.

Det som imponerade mest på mig var hur hon verkligen älskar delning, hur hon är med i svängarna, sammarbetar med mig utan kommandon och håller sin sida medan jag håller min. Hur hon bara väntar på att få det efterlängtade inkommandot! Hur jag kunde bara rita ett streck i luften med armen och att hon då gick in där medvetet och lyckades dela gång efter annan trots att den lilla vresiga gruppen stod eller gick tätt samman. Utan hjälp från mig, jag bara backar bort och ger henne plats. Sedan har hon inte riktigt greppat att hon ska fösa dit jag har mitt ansikte, hon är fortfarande ibland  lite osäker och försöker kontrollera båda grupperna tills jag berättar för henne vilka hon saka fokusera på. Vi har heller inte kommit så långt att vi kan runda paret. Men ändå; vilken kick! Vi är på god väg!

Kruth tar allt mer styrning! Han kommer bli så läcker! Tyvärr är det riktigt dåligt att ha två dumma tackor när man bara har 6 st och en oerfaren väldigt energisk hund. Det blir inte de bästa träningsförutsättningarna. Men så fort jag får råd så ska jag åtgärda gruppen. Jag drömmer om att byta de två sura och komplettera med en till grupp; av köttras.