TheLook-kennelträff hos Ann Awes! Kruth fick äntligen se får igen (5,5 mån gammal sist) och han var precis så som jag förväntat mig! Otroligt fin, balanserad och med stort mod men som vanligt måste man ha en nagel i ögat på honom för att han inte ska ta sig för stora friheter. Men det visste jag ju om redan innan. Han lyssnade otroligt fint och klarade av att lägga sig ned i balans och vänta på omklappning. Han var otroligt duktig med att släppa fåren och ta ”nu går vi”. Han balanserade fint och behövde han påminnas så tog han att jag mötte honom och stoppade upp. Framför allt blev jag glad att se att han bjöd fint in rakt mot djuren också eftersom jag har svårt med just det med Hjinx!

Hjinx fick prova lite också men det blev ingen direkt bra träning. Hon hade gått tillbaka mycket i det vi har problem med, nämligen att fösa/driva rakt! Däremot tyckte jag hon kändes mer lydig och var duktig på ligg och att bli liggande! Det känns som att ska vi komma någon vart nu så måste jag åka till får ofta framöver och bara gå och gå och gå spikrakt hela tiden. Få henne att inse att hon kan flytta dem, att det inte är ett alternativ att kasta sig fram och tillbaka i korta flanker för att få fram djuren. Hon kan gå rakt mot fåren med kopplet på men då blir det lätt att hon bara bråkar med mig/segdrar. Blir mer som en koppelpromenad utan direkt vallnings-mode. Behöver vara en lina så att hon kan komma längre ut i från mig.
Jag känner också att det är hög tid att sätta kommando på höger vänster. Det kändes att jag har lärt mig nu mer hur vallning funkar och att umgås med fåren är inte längre lika främmande. Sen är det lite otäckt att vara så pass gravid och ha en sedan tidigare bruten svanskota på kuppen och gå baklänges i knölig hage -att snava och sätta sig på rumpan skulle innebära väldigt mkt obehag. Och kondisen/flåset är ju bedrövligt jämfört med hur det brukar vara.

Men nu är jag galet taggad och vill inget annat än att valla valla valla! Tävlingsmänniskan i mig vill åstadkomma framsteg! Men samtidigt blir jag frustrerad för jag har ju inga egna får utan måste förlita mig på andras vilja att låna ut sina. Säsongen är på väg att ta slut och som sagt; jag är 39 veckor gravid.

Kruths syskon! Saknas två! Och sedan bilder från så Kruth vallade! Han ställde fåren på en rad haha Fotograf: Emma Löfstedt Westrin

IMG_4154.PNG

IMG_4153.PNG

IMG_4165.PNG

IMG_4157.PNG

IMG_4155-0.PNG

IMG_4156-0.PNG