Alltid är det något som inte vill sig! Hjinx har de två senaste tävlingarna betett sig dåligt i platsmomenten. Hon har varit nonchalant, disträ och nosig. Troligtvis pga ngn form av osäkerhet?! På sista tävlingen la hon sig ned i sitt i grupp efter kanske 20-30 sekunder. Hon började nosa mot backen och föll i hop i en hög och fortsatte nog nosa en del. Hon fick ingen konsekvens av det, jag gick bara tillbaka och satte upp henne då momentet var slut men ändå var det KATASTROF på träningen på Vallentuna BK i går kväll tillsammans med Fia. Hon såg låg ut och slickade sig om munnen, hängde med huvudet och framförallt la sig flera gånger så fort jag gömde mig i princip.

Kände mig oerhört rådvill så provade väl tafatt lite olika saker. Bäst kändes väl att gå och gömma sig och mer eller mindre genast kalla in henne bakom planket och leka. Leka hela vägen tillbaka till ett nytt sitt. Gjorde så flertalet gånger och fick väl viss effekt. Hon gjorde som bäst kanske 15 sekunder sittande med förväntan mot mitt gömställe. Avslutade där med en stor fet klump i maggropen. 🙁

I dag har jag tränat på samma sätt men hon har varit mycket coolare och kunnat sitta lite längre. Inget läggande. Jag har gått tillbaka en gång också utan problem. MEN det är här hemma och här är det väl inte alls samma grej. Skulle behöva träna det på brukshundsklubb. Usch den här typen utav krishanteringsträning gillar jag inte.

I övrigt filmade vi varandras fria följ i går eftersom det för mig kändes så himla dåligt på tävlingen sist och då Hjinx återigen skuttar och plogar, sätter sig snett. Jag provade hemma att sänka farten med ser på filmen att det blir för långsamt. Provade att ta mindre steg och det får nog bli  planen just nu. Tätare steg helt enkelt. Hon gick mkt fint hela tiden på dagens träning! Fokuserade på raka halter också och att försöka lära mig att hålla armarna längre ned i språngmarsch då en domare (ej dömande) kommenterade att det blir som ett dk att höja armarna så mkt i språngmarsch. Ursäkta men jag springer så kan jag tycka. Men jag vill verkligen inte ha några DK pga hur jag naturligt håller armarna då jag joggar så nu får jag tänka på det framöver.

Kruth fortsätter att briljera. Provade apport över hinder klass 3. Han skulle ha fått 10 poäng på tävling om vi säger så. 😀 Provade hur stegförflyttningarna ligger till och om jag bortser från att han stresspep så gjorde han dem helt okej. Vänster är lite jobb kvar på då han fortfarande blir lite ställd och ju fortfarande är en väldigt klumpig valp med älgben.
Tränade fjärr klass tre och det kommer ta tid men kommer bli riktigt bra! I övrigt börjar det kännas som det mest är finlir, fjärren och vittringen kvar och att vänja honom vid sitt i grupp och dold plats. I sistnämnda vill jag nog lära in hakan i backen för att få en större skillnad på momenten sitt i grupp och platsliggning inför eliten.