Som ni vet är bloggningsmotivationen inte på topp men igår tränade vi både agility och lydnad så är väl på sin plats med en liten notis.

På dagen åkte jag och Sofia till Öbk och vi byggde en stor S-bana, eller egentligen mer som en dubbel S-bana. Vi körde den åt båda hållen så att endast lite ombyggnad behövdes.

Vi fokuserade på att göra time out varje gång ett hopphinder revs då hon är rätt nonchig i fråga om huruvida pinnarna ligger kvar eller ej. I sådana här snabba banor skiter hon gärna i att det flyger ngn pinne här eller där, bara man kommer fort fram.

Jag såg också att mina tidigare aningar stämde; hon har glömt hur man gör framkommandot. Så det hjälpte Sofia till bra med; stod i mål och lockade med leksak på hinderrakan till vänster på banskissen och så gjorde vi så några ggr. Hon fattade fort.

Såg också att kf på at inte var tillräckligt bra, hon stannade för högt. Så repade det några ggr och ska fortsätta nästa pass. Fokus tassar i gräset.

Hon gled också av gungan första repet i vanlig ordning. Hon tänker rätt men har för lite rutin att avgöra rätt mängd broms första gången. Ska träna detta genom att nästa pass köra lång snabb raksträcka och gungan direkt efter för att medvetet dra upp hennes fart så att hon tydligare inser vikten av att bromsa i tid. Har gjort så med slalom efter tips från Annica, vilket jag såg fina resultat av i dagens bana med avslutande slalom efter lång snabb raksträcka! Fin broms in i slalom!

Som en bonus klarade hon kl 15 ingång i slalom på första och enda försöket idag vilket på sistone har varit nästan omöjligt.

I banan med slalom som nr 1 tränade jag på att gå förbi hela slalom innan jag startade henne. Lite overkligt men bra träning! Hon hoppade sista porten första ggn men fixade det fint andra.

Körde ett par ggr utan slalom så att nr 2 startade banan istället. Och här påpekade Sofia att hon tror att anledningen till att Hjinx ibland river starthindret är att Fia tyckte hon stod för spänt i starten. Nästan ryckte! Jag ska tänka på att hon ska stå mer avslappnat!

Gjorde framförbyte mellan 7-8 eller blindbyte. Båda funkade bra, säkert snabbare med sistnämnda. Hon svängde så otroligt fint efter nr 9, bara av att jag bromsade och vred kroppen!
Blindbyte innan gungan och bakombyte till 15. Första ggn var jag kvar på insidan och ropade ut men då rev hon nr 16 men det var också då jag märkte att fram inte alls funkade; hon hoppade men tittade bakåt mot mig hela tiden och typ såg frågande ut; fram vaddå? Så hade kanske funkat med ut efter att vi belönat upp framkommandot. Den raka linjen var att ta tunneln så att bara ropa fram hade inte gått.

I banan med slalom som sista hinder blev det en del ta om i starten pga rivet hopphinder. Dåligt. Men nu ska jag vara 100% konsekvent och aldrig låta henne fortsätta utan en tillsägning.
Gå runt på nr 10 och bakombyte på 13. Gick mycket bra!

20140424-092036.jpg

20140424-093102.jpg

På kvällen då barnen lagt sig var det dags för lydnadsträning! Mest fokus på Kruth eftersom Hjinx fått träna tidigare på dagen.
Fick till ställandet bättre, har haft lite svårt att få honom att stanna riktigt snabbt med tyngdpunkt bakåt.
Nu när ställandet även görs ifrån utgångsposition är det lite svårare med läggandet som varit overkligt snyggt.
Inkallning apport och hopp går fint. Foten går riktigt fint, lite snubbelpelle emellanåt och ibland blir han för ivrig och kommer lite långt fram. Ibland kan han studsa till i språngmarsch fortfarande.

Hjinx hade galet svårt med rutan förra passet så fick då göra det plättlätt för henne. Första ggn var hon också knäppgök; var precis som att hon hade ett kort gummiband knutet till fram-konen. Sprang fint dit, sprang iväg lite försiktigt ett par meter mot rutan, vände och tillbaka till kon-position. Fler ggr. Tillslut fick jag iväg henne ovh kunde belöna med utlagd leksak bakom rutan. Knäppa hund att låsa sig på saker ibland. Efter några fler rep gjorde hon superfina tävlingsmässiga rutor fram till ligget åt båda hållen! Mycket nöjd! Fick till bra träning på inkallningen också där jag har svårt att hålla uppe farten mot mig så det är ett jäkla trixande. Hade inget eget handlande eller seg fart i trean så är väl på tiden att de kommer nu. Suck!

Bra rep på zätats positioner också. Har kommit fram till en avgörande detalj i träningen av detta som har fått bort mkt av hennes gissande av position utan att lyssna på vad jag verkligen säger. Nämligen att aldrig säga samma kommando efter varandra även om det blir fel. Eftersom hon då vet att jag kommer säga samma igen för att det blev fel så har hon redan bestämt sig för position innan jag säger något. Att alltid ge ett nytt kommando har fått henne mer allert på att hon aldrig vet vad som kommer. >