I hoppbanan var jag inte tillräckligt förberedd tyvärr. Jag hann aldrig få in banan i koppen och absolut inte att tänka ordentligt hur Hjinx skulle landa/springa. Synd för detta gjorde att jag inte insåg att det skulle behövas påminna henne med rösten efter blå tunneln, behöva en tydlig serpentinhand innan hoppet innan slalom. Sista felet visste jag skulle dyka upp för jag envisades med att springa på för mkt istället för att vända 180 grader bort. Så inte alls konstigt att hon tog ett extra hopphinder.

Agilitybanan kändes lite mer försmädlig för jag förstod alla svårigheter och insåg hur hon skulle ta ut svängar etc. Förutom just där det blev fel. Nå visste att det skulle bli svårt men inte så svårt. Jag var inte duktig nog i svängen tillbaka till tunneln helt enkelt. Min känsla var att jag var vänd med ryggen mot slalom etc och lite hukad plus att jag ropade; svängsignal. Dessutom tänkte jag på att flytta mig mkt i sidled för att inte tränga henne på ett tillbakahopp. Men på filmen ser jag ju att jag är för långt ned förbi hindret och för mkt vänd mot hopphindret. I en annan filmvinkel ser det ännu värre ut. Men jag tycker det är lite jobbigt att hon tittar till på mig men ändå drar iväg på hennes älskade slalom. På a-hindret skrek jag till för att få henne att ta det lugnt då det var farlig fartssamlarsträcka innan och flera hundar hade flugit eller kraschat rakt in i det.

Balansen var inget bra idag. De försökte fixa hela tiden men stödbenen var glappa och gav inget stöd. Hjinx trodde det var en gunga, hon hukar sig längst upp och tänker sen men shit det fortsätter ju här! Så söt!

Jag ska lägga tid på kontaktfälten nu framöver. Så att sådana här situationer inte känns läskiga utan att jag kan lita på att hon tar det piano. De är inte alls befästa i bana. Hon blir för hetsig och drar iväg utan varsågod. Fin gunga idag men här måste jag bestämma mig fullt ut om islaget i sig ska vara frisignal eller om jag även där ska säga varsågod. Tror inte det blir hållbart med det förstnämnda.

Jag är mäkta stolt över hennes slalom!! Hör på filmen att Anna tycker det var konstigt att jag tog henne ur det även fast hon tar ingångarna rätt osv men hon har sådan dragning och lätthet för slalom. Jag ville att vi skulle klara banan så som det var tänkt innan vi fortsatte.