Linda, jag och Leo samt hundarna Yazza, Lovis (från B-kullen) och Hjinx åkte till Avesta där vi mötte upp med Harriet med Poppy (D-kullen) i går. Dags för utställning! Första officiella för samtliga tjejer (ja Hjinx var ju bara med som sällskap förstås)

Jag är glad över att min tanke kring domaren stämde – det gick riktigt bra för allihopa faktiskt. Mycket bättre än vad jag hoppats på 🙂 Både Lovis och Yazza fick excellent och CK från en stor öppenklass. Lovis hamnade på reservplats och Yazza på en andraplats. I bästa tik sedan fick Lovis nöja sig men Yazza blev faktiskt 2:a bästa tik med reserv-cert! Inte dåligt! Såklart surt att vara så pass nära certet men det räcker ändå som enda resultat. Omständigheterna så som tex. att det är väldigt långt geografiskt sett mellan mig och matte gör att det blir omständigt att hålla päls och åka på utställningar. Jag får känna mig nöjd med det här resultatet även om jag vet att en satsning med största sannolikhet skulle göra henne till champion.

Det var roligt att se Poppy igen efter att hon flyttat! Hon är så härlig! Glad framåt och busig! Och fin! Harriet har tränat jätteduktigt så Poppy ställde sig superfint fritt i ringen, stod duktigt när domaren kände genom henne och sprang världsvant i ringen!

yazza3 poppy1
Mamma Yazza och hennes svarta dotter Poppy

poppy2 poppy3 yazza1 yazza2

De andra tjejerna skötte sig också klockers! Linda visade sin Lovis superbra och Yazza var en fröjd att vara inne i ringen med! Så glad, busig och showig! Stod snyggt fritt fast att hon aldrig tränat utställning, viftade på svansen åt domaren och hoppade i ren glädje rakt upp med alla fyra tassar i luften 🙂 Hon travade på superfint med härligt steg! Hon var glatt nyfiken på de andra hundarna, var som sagt en stor öppenklass.

yazza15juni-13 yazza16juni-13
Yazza dagen innan och på utställningsdagen.

poppy6man poppy6manader

Harriet och fina lilla Poppy 6 månader

lovis
Tyvärr glömde vi ta bilder på Lovis då hon var uppborstad och top-knotad :/

Stort grattis också till Gunilla med Binks från A-kullen, CH LP Engine Uncle Fester som har tävlat agility och vunnit hoppklass 1! Nu har han två pinnar i vardera klass!  Heja heja!