Idag var jag till Väsby BK och träffade Annica mfl. Jag hade inte mycket träningssug så jag slöade mest i solen och vallade Nova. När hon lekt färdigt och somnade i vagnen tränade jag lite fot med Hjinx där fokus låg på närhet och kontakt. Jag tycker det känns som att hon har blivit lite avskärmad. Därför har jag ägnat dagen åt att stärka henne och berömma massor. Lekt och gjort träningen enkel för henne!

Nu i kväll när jag gick ut en till sväng så kände jag igen min lilla frikostiga tjej igen. Godis klicker och en lugn attityd är det enda som behövs så är biffen check!

Inne tränade jag lite fot med fokus naturligt på position i vändningar. Gjorde också några rep med trä- respektive metallapporten och/eller ojoj vad duktig! Klickade bara då hon kom och lämnade i handen och drog tillbaka då jag rörde apporten.

Ute lekte vi mycket och övade lämna i handen och tack. Sen körde jag lite springa i cirkel för att gå över till bakombytesövningar igen. Ojoj igen vad duktig!! Bara efter några få rep fattade hon så pass fint att hon kunde springa som en serpentin, dvs. byta håll framför mig varannan åt höger och varannan åt vänster! Duktigt!!

Spookie var tokglad och sprang kring fötterna på mig och ville ha uppmärksamhet (och godis). Vi gick lite fot. Tycker att hon inte ”tränger” och skuttar lika mkt nu när det var så länge sedan vi tränade lydnad. Gjorde ett klockrent läggande under gång och en fin inkallning. Sen hörde jag att Nova vaknat så då blev det nattning av barn och hundar.

20120704-002632.jpg

20120704-002651.jpg

20120704-002703.jpg