OBS: Jag kan INTE rita banor så ha överseende, detta är bara proportioner, inte rätt antal metrar etc. hahaha
Charlotte hade med en SVÅR bana som hade syftet att träna jakko- och lisavändingar. Vi körde den i två halvor där vi slutade och började med tunnel nr 8. Jag fick aldrig till någon jakkosväng men lisasvängarna gick bra! Sam hade svårt att fokusera med så mycket roliga hundar runt om kring. Spookie var lite störd hon med men mest i början. På slutet hade både jag och mina hundar kunnat köra ett tag till för då var vi varma i kläderna och taggade!
Jag fick kommentaren; Vilka fina kontaktfält hon har. Det var ju ytterst roligt och lite komiskt att höra eftersom vi inte tränat kontaktfälten på riktigt förrän den här senaste veckan! Men hon var jätteduktig och även om det är fel väl att gå så skickade jag henne över hela A-hindret på en gång. Egentligen skulle jag ju behöva lyfta upp henne på ena sidan bara. Men vi tutade och körde och det gick faktiskt väldigt bra! Sam hade svårare att överföra den träning vi gjort men då har jag varit betydligt mer flitig med Spookie och Spookie har även mer förkunskap i detta.

Gungan bad jag en av de andra tjejerna stå och hålla upp. Båda hundarna sprang upp till kontaktfältet utan tvekan där jag lyfte ned dem! Härligt!

Det var otroligt tydligt hur mycket bättre det gick när jag skärpte mig och gick ned och ”tog tag” i hundarna! Lärdom.

Slalomen var lite halvdan idag, hon gick tillbaka lite i utvecklingen och stannade upp och sökte ögonkontakt i bland. Men överlag har hon större självständighet i hindret. Och absolut ett mer säkert utförande! Och den ingången idag var ju apsvår men hon fixade det jättefint!!