I lördags skulle jag har startat på officiell agilitytävling med mina hundar men jag var tyvärr tvungen att stanna hemma efter en helt fruktansvärd natt med tokvaken gallskrikande bebis. 2½ timmars sömn känns inte som en bra uppladdning för en agilitytävling. Så smög (rädd för att åter igen väcka bebis)  i säng igen kl 6.30 efter att ha varit upp och försökt motivera mig själv att åka iväg i en halvtimme. Precis som väntat ångrade jag mig bittert när jag drygt 3 timmar senare steg upp igen. Och jag har efteråt sett film från den banan som vi skulle ha kört och blev såklart jättesugen att köra den…Crap. Nåja så är det ibland att vara mamma. Det är i princip aldrig man sätter sig själv i första rummet. Hon är mitt allt min lilla skatt men den hela resterande lördagen var jag rätt nere. Menmen det kommer fler tävlingar och förhoppningsvis inte allt för många fler sådana nätter haha

Idag har vi varit ute och sprungit lite,  Nova i barnvagnen och hundar bredvid. När mammans ork tog slut stannade vi på en fotbollsplan. Novan vaggades till sömns i vagnen och sedan körde jag ett pass lydnad med vardera hund. WOW vilka härliga hundar jag har! Så arbetsglada och köriga! Älskar när de är så! Spookie taggar igång extra mycket av att få köra efter Sam har jag märkt så utnyttjar självklart det.
Sam och jag gjorde mest fot. Han hade en gräslig eller i princip obefintlig position när han kom och väldigt dåliga halter och lika så i varje sväng släppte han och tittade ut i luften… Vi har jobbat en del på samtliga delar och har en bit kvar men ojoj vilken skillnad det är! Idag fokuserade jag mest på halterna, raka halter. Han släpper i position och väldigt ofta så tittar han ned på fötterna och liksom backar och rättar in sig i halten, eller rent av skiter i att sätta sig. Så fokus låg på att han skulle stanna och sätta sig bakåt absolut rakt och på nolltid. Så jobbade vi lite på högersvängar och självklart fick han lek eller godis även för extra snyggt jobb i positionen på sträckorna.
Har börjat försöka få fram ett stå i fjärren också. I går kväll jobbade vi även med att hålla fast apporten inne på vardagsrumsmattan.

Spookie var så underbar! Gasig som bara den, försök blev foten extra studsig och spattig, men jag älskar hennes attityd och hon gör rätt, snabba halter, snygga tempoväxlingar.
Jobbade på fjärren och här var hon så vass!
Sen till dagens favorit- ställande under inkallning! Kastade torrfoder över huvudet på hennes huvud och jäklar vilka snygga tvärnitande hoppstå hon gjorde!! Hade vätt att sluta efter 2-3 lyckade ställanden!

Efter promenadens andra lekrejs hundarna emellan gick vi så hemåt igen.