I dag tränade jag lydnad med Spookie och Nova satt i vagnen och tittade på! Helt nöjd satt hon och följde oss med blicken! Duktig tjej! T o m när jag gick av planen och gömde mig bakom en buske gick det bra, alla tre; Nova, Spookie (liggandes) och Sam (uppknuten) väntade tills jag kom tillbaka några sekunder senare 🙂 Jag har nämligen aldrig egentligen tränat platsliggning med dold matte med Spookie. Mest bara gjort det som en del av platsträningen redan från start så att det inte skulle vara en så dramatisk övergång. Hoppas att det ska ha gjort någon nytta nu när jag hade tänkt mig att hon ska kunna ligga en platsliggning a la klass II!

Jag testade alla momenten i ordning för att checka av! Måste säga att det gick bra!

Platsliggning: Tränade detta sist och jag  gick bara undan några sekunder men gick väl iväg 4 gånger med en omläggning och olika lång synlig strecka.

Fritt följ:
En oerhört taggad hund och fick därmed en ganska skuttig och galen fot men också oerhört snyggt efter några steg. Supersnabba halter och tajta fina svängar! Hon höll väldigt bra också så jag kunde gå hela fotbollslångsidorna utan beröm eller halt/vinkel. Nöjd!

Läggande:
Snyggt!

Inkallning med stå:
Körde en hel tävlingsmässig inkallning med mitt kasta-handtecken för första gången, dvs utan belöningskast och med avslutande inkallning. Hon stannade snyggt och kom fint på inkallning nr två men var lite osäker och jag tror att hon hoppade över att sätta sig vid min sida. Men känns som det var en tillfällighet eller i alla fall något som lätt går att få henne att förstå.

Rutan: Klockrent!! Inte helt i mitten men absolut inom rutan och superduper snyggt ställande. Fortfarande startar hon inte alltid på ”rutan” men idag tror jag hon gjorde det. Men funderar på om jag ska ge henne något lättare kommando hon är van vid, typ varsågod eller Jah! Lika så i apporten där jag idag sa varsågod.

Apport:
Fail. Inte förrän på skick nr tre gjorde hon alla delar rätt. Träna på, känns som hon faktiskt är lite nonchalant, liksom att jag har belönat allt eftersom hon har haft så svårt med apporten och att hon inte riktigt anstränger sig för att göra rätt. Sen är jag lite oroad över det här med att hon inte är noga på att titta var apporten landar. Idag var det lätt pga vi körde på grus.

Fjärr:
Fail, dvs funkade inte på första försöket. Intensiteten sprack liiite och det går inte inför det här momentet. Måste komma ihåg att försöka trigga upp henne till 100% igen direkt innan, inte bara till 95% som idag. Det som händer annars är att hon skiter i sittkommandot, bara rycker till lite. Så då jag markerade att näää det där är inte okej med att gå tillbaka och lägga om triggade jag henne med att susa en hand med en bit kött i förbi hennes näsa. Och det mina vänner gjorde susen hihi Då fick jag perfekta skiften och en viftande svans!

Hopp:
Kunde tyvärr inte träna pga att jag inte har något hinder! Jag byggde ett för några år sedan men det blev snott 🙁 Måste bygga ett nytt!! Kanske får bli ett projekt på landet!